Un prim semimaraton in pregatire

N-am mai scris de ceva timp, dar antrenamentele continua. Pana acum nu am sarit nicio zi din programul pe care mi l-am facut, am alergat si pe banda de sapte ori pana s-a topit zapada (n-a fost prea placut, am transpirat cat pentru 100 de alergari in aer liber, dar am rezistat). Mai sunt doar sapte saptamani pana la maratonul de la Cluj (wow, cat de aproape e!) si azi am alergat primul semimaraton de dupa cel oficial de pe 1 decembrie.

N-a fost chiar usor si se pare ca nu am nimerit alimentatia foarte bine. Daca de obicei nu iau decat cate o lingurita cu miere inainte de a iesi la alergat (alerg numai dimineata), la alergarile astea mai lungi am zis sa incerc sa mananc putin inainte, ca sa fie o simulare cat mai reala a situatiei de concurs. Azi n-am avut insa prea mult timp la dispozitie si a trebuit sa ies la alergat la doar jumatate de ora dupa ce mancasem niste cereale si o banana si am vazut imediat din timpii inregistrati ca sunt din nou intr-o zi mai lenta, cum s-a mai intamplat acum ceva timp. Este timp suficient sa analizez si aceste lucruri si sa-mi dau seama cum sta treaba. Sambata viitoare voi pleca cu siguranta cu mai putin “combustibil”.

Primii si ultimii 3 km au fost de incalzire si respectiv “domolire”, iar in rest m-am invartit intre 5:20 si 5:40 pe km, am baut si mestecat cate ceva din alergare si am terminat in doua ore si doua minute (dar timpul chiar nu era important, n-am urmarit decat sa alerg la o frecventa cardiaca relativ constanta).

22-02-14 semimaraton 22-02-14 semimaraton frecventa cardiaca

Un semimaraton e o solicitare destul de puternica la nivelul meu actual si se simte (ar fi fost culmea sa nu!), dar per ansamblu totul e ok. Saptamana viitoare se incheie cu o alergare de doua ore, adica practic inca o isprava de genul celei de azi.

Imi dau seama ca maratonul este un efort imens pentru cineva care nu are inainte un antrenament pe masura si este clar ca nu o sa pot sa-mi propun decat sa-l termin. N-am cum sa imi imaginez timpi din moment ce nu am alergat niciodata unul intreg pana acum. Intr-o zi normala cred ca l-as termina sub 4 ore, dar importanta este experienta in sine (si mi-as dori sa il pot alerga de la cap la coada, adica sa nu fiu nevoit sa ma opresc si sa merg din cauza oboselii). Sper sa ajung cu bine pana acolo, caci sunt vreo trei alergari destul de lungi in fata mea si nu se stie cum voi iesi din ele.

La cat mai multi kilometri fara accidentari!

Poți comenta cu profilul de Facebook sau în mod obișnuit:

comentarii

{ 0 comentarii… add one }

Părerea ta contează! Poți comenta aici: