Marathon 7500!?

Pana acum, aproape toate deciziile mele in privinta antrenamentelor, distantelor parcurse, a ritmului de alergare au fost luate astfel incat sa nu exagerez in nimic si totul sa fie cat mai progresiv cu putinta. Exemplul cel mai clar a fost amanarea participarii la maraton, pe care am considerat-o logica si nicidecum tematoare. Luna viitoare urmeaza un semimaraton la Tusnad, cu un profil in urcare, dar nu exagerat de dificil.

Cautam si o cursa pentru luna iulie, eventual una tot la munte, pentru ca de 10 ani tot fac trasee si ma simt mai bine acolo decat oriunde in alta parte. O cursa de plat nu va avea niciodata acelasi farmec, singura miza fiind in general depasirea propriului record, care este si ea o provocare, dar ca amator o voi considera mai putin importanta pe termen scurt.

Asa… si deodata am dat cu ochii de Marathon 7500, care concureaza serios la categoria “cele mai pretentioase curse de munte”. Desigur, cursa “Hobby”, care are insa si ea 45 de km, deci nu se poate spune ca se poate inscrie orice turist, oricat de entuziast ar fi. :)

Traseul il stiu foarte bine (singura portiune pe care nu am parcurs-o vreodata este chiar cea de la inceput (Pestera – Valea Obarsiei – Omu), in rest am tot strabatut Bucegii in diverse echipe de-a lungul timpului. Si cred ca nici pe portiunea de final Padina – Pestera nu am calcat, dar aia e floare la ureche. Insa orice s-ar spune, va fi prima oara cand alerg pe munte, ceea ce e cu totul altceva fata de un traseu facut incet, cu rucsacul in spate.

As spune ca e prima decizie impulsiva pe care o iau in privinta participarilor (pentru ca de la cursa asta nu voi lipsi pentru nimic in lume). Dar ce poate fi mai frumos? Sunt convins ca incet, incet, spre curse montane voi migra, pentru ca aici se combina cu adevarat toate pasiunile mele. E cam mult sa cobori pe Valea Cerbului si sa urci apoi pe la Prepeleac spre Bucsoiu, dar o scoatem noi la capat cumva.  : ))

In plus, mi-am gasit partener instantaneu. La primul meu contact cu site-ul maratonului, primul anunt pe care mi-au cazut ochii a fost unul postat in aceeasi zi de catre viitorul “vultur” (caci echipa se va numi “Vulturii”). Am vorbit, ne-am inscris si gata. De acum incepe numaratoarea inversa catre o experienta la care nici n-as fi visat, nici macar cand faceam trasee de 14 ore pe munte. Bravo celui care a inventat sportul asta!

2014-05-marathon7500hobby

“Excited” e putin spus!

Poți comenta cu profilul de Facebook sau în mod obișnuit:

comentarii

{ 0 comentarii… add one }

Părerea ta contează! Poți comenta aici:

Urmatorul articol:

Articolul anterior: