Fost-a Cozia Mountain Run, vine Marathon 7500!

Au trecut deja doua saptamani de la Cozia Muntain Run si vreau sa scriu macar doua randuri, ca sa nu uit ca am fost acolo. A fost prima mea alergare pe munte (pe poteci), adica trail in adevaratul sens al cuvantului, au fost 19 km cu doua urcari si doua coborari zdravene, am constatat ca sunt inca departe de a fi pregatit pentru curse montane, am mers destul de mult pe urcari, chiar si pe portiuni destul de line pe care nu am avut insa chef sa alerg.

Timpul final a fost de 2:27:30, locul 43 din 142 de concurenti pe traseul Stanisoara (cel “scurt”). Daca m-as fi stresat mai tare as fi ajuns poate cu vreo 10 minute mai bine, dar am zis ca e suficient pentru nivelul actual.

Am luat aceasta cursa ca pe un antrenament pentru Marathon 7500 care bate la usa (mai sunt doar doua zile, wow!). Urmeaza una dintre cele mai solicitante curse de la noi din tara, chiar si la sectiunea “Hobby” unde sunt inscris.2014-07-17marathon7500

Am fost prin Bucegi de atatea ori, stiu bine traseul (parca totusi nu am fost pe portiunea La Prepeleac-Bucsoiu, care e si cea mai grea), dar poti sa stii traseul cu ochii inchisi, e degeaba daca nu ai picioare tari. Probabil ca nu era momentul pentru asa ceva, dar vorba cuiva “merge si cate o nebunie din cand in cand”. Sper sa terminam in 10-12 ore si sa mai pot alerga cat de cat si in saptamanile care vor urma.

Nu voi mai programa maratoane montane anul asta, asta e clar. Vor mai fi alte curse mai scurte si maratonul de plat din octombrie de la Bucuresti.

Alergarea mi-a adus multe, foarte multe si viata mea s-a schimbat complet din toate punctele de vedere. Recomand oricui cu draga inima acest sport, indiferent la ce nivel este practicat. Jumatate de ora de alergare usoara de 2-3 ori pe saptamana este mare lucru! Iar cine vrea mai mult, sunt foarte multe curse care fac cu ochiul si te vor face sigur sa te indragostesti de miscare, de munte, de viata.

Vine 7500! :)

Poți comenta cu profilul de Facebook sau în mod obișnuit:

comentarii

{ 0 comentarii… add one }

Părerea ta contează! Poți comenta aici: