Ce s-a mai intamplat

A trecut ceva timp de la ultima postare. Am fost si sunt in continuare foarte ocupat cu activitatile mele de zi cu zi, dar de alergare nu m-am lasat. Cateva evenimente importante:

Am atins in martie 2014 cifra de 1000 de km alergati:

2014-03-1000 km

Am alergat peste 200 km intr-o luna (martie 2014):

2014-03-200 km intr-o luna

Intentia a fost sa particip la maratonul de la Cluj, dar mi-am evaluat starea si performantele (si au fost si alte motive) si am decis sa aman pentru la toamna, la maratonul international Bucuresti. Nu-mi pare rau chiar deloc, ba chiar o consider o decizie corecta si inteleapta. De remarcat ca am parcurs totusi intreaga perioada de pregatire pentru acel maraton, inclusiv o alergare de 26 km in doua ore si jumatate. Ma voi intoarce!

Mi-am propus sa alerg inca 2000 de km in urmatorul an de zile:

2014-03-scop

Mi-am schimbat incaltarile dupa 1200 de km alergati (si nici asa n-as fi vrut, dar a aparut o oferta si am luat si incaltari de asfalt, si de trail, si bocanci de munte). Tot respectul pt Nike Compete, care cred ca nu mai exista de mult pe piata. I-am purtat ca incaltaminte “de oras” foarte multi ani (cred ca mai mult de 5), si am alergat apoi cu ei 1200 de km. Si nici un moment nu mi-am pus problema ca ar fi tociti si ca mi-ar crea probleme.

Am trecut la un model care cred ca nu-i dintre cele mai noi si are un pret mediu (250 lei), Adidas Duramo 5m. E un pret care mi se pare corect pentru un alergator amator, iar incaltamintea mi s-a potrivit perfect si pana acum s-a comportat excelent in cele cateva alergari in care am purtat-o. Sunt usooori!

2014-05-05-adidas-duramo-5m

Am alergat cu mult entuziasm in ei pana acum, si chiar am facut cativa km cu o medie de 4:40. Ma voi linisti insa, sunt convins. :)

De pe la 1 iulie o sa incep un program de 14 saptamani de pregatire pentru maraton. Dar pana atunci, o sa merg la semimaratonul de la Tusnad, care mi s-a parut pozitionat tocmai bine pentru programul meu: pe 14 iunie. Profilul este in urcare, diferenta de nivel vreo 500 de metri, dar este in totalitate pe asfalt din ce-mi dau seama. O buna tranzitie catre viitoare curse montane.

2014-05-05-semimaraton-tusnad

Cat despre metoda Maffetone, as putea spune ca nu aduce rezultate spectaculoase, poate si pentru ca nu alerg de-alde 70-80 km pe luna, poate varsta, poate organismul, alimentatia… cert e ca ritmul este cam acelasi, aproximativ 5:15-5:20 la o frecventa de 147. Cred ca mi-a prins bine in aceste luni de inceput, nu era (si inca nu e) cazul sa fortez.

O sa incerc sa postez ceva mai des, macar telegrafic. :) Spor la alergat!

Poți comenta cu profilul de Facebook sau în mod obișnuit:

comentarii

{ 0 comentarii… add one }

Părerea ta contează! Poți comenta aici: